У Полтавській області нетверезий водій намагався підкупити поліціянтів

27 червня 2022 0
Яніна Климань
У Горішніх Плавнях водій з ознаками сп’яніння пропонував патрульним 5000 гривень за непритягнення його до відповідальності.

Поліціянтам повідомили місцеві жителі Горішніх Плавнів, що по місту рухається автомобіль, який  порушує правила дорожнього руху.  На одній із вулиць міста поліціянти  зупинили автомобіль "Audi", яким керував місцевий чоловік, 1986 року народження.

Під час перевірки документів правоохоронці з’ясували, що чоловік перебуває у стані сп’яніння. Тест, зроблений за допомогою спеціального технічного засобу, показав 3,09 проміле алкоголю. Після цього, він запропонував правоохоронцям 5000 грн за непритягнення до відповідальності. Про це повідомили у пресслужбі Головного управління Нацполіції Полтавщини.

На водія склали протокол за керування транспортним засобом у стані алкогольного сп’яніння  (ст. 130 Кодексу України про адміністративні правопорушення). Окрім того, слідчі відкрили  кримінальне провадження за неправомірну пропозицію службовій особі  надати неправомірну вигоду за невчинення дій в інтересах того, хто пропонує, з використанням наданої їй влади чи службового становища (ч. 1 ст. 369 Кримінального кодексу України). 

Речові докази вилучили. Вирішують питання про повідомлення йому підозри.