На Полтавщині погасили воєнну марку "Гадяцьке сафарі"

16 вересня 2022 0
Яніна Климань
У Великобудищанській громаді, де знищували ворожу техніку та окупантів, погасили народну марку "Гадяцьке сафарі".

16 вересня в селі Веприк Великобудищанської територіальної громади в селі Веприк, де було знищували ворожу техніку та окупантів, погасили обласну воєнну марку "Гадяцьке сафарі". Про це повідомила пресслужба Полтавської обласної військової адміністрації. 

На початку повномасштабного вторгнення колона з близько 300 одиниць техніки зайшла на Полтавщину. Але місцеві жителі, сили тероборони та ЗСУ знищили танки, полонили або вигнали усіх окупантів. А також відбили та передали ЗСУ десятки одиниць техніки. Це назвали "Гадяцьке сафарі".

Автор ескізу марки – житель області Олександр Бондаренко, випускник, а нині викладач Гадяцького фахового коледжу культури і мистецтв імені Котляревського. Він говорить, що ідея малюнку з’явилася відразу. 

На марці зображений мисливець із військовим, які з вогнепальною зброєю йдуть проти ворожої техніки – це символ об’єднання народу, його героїчної боротьби та жаги до звільнення рідної землі. Символ незламності українського духу. 

За мужність та героїзм, особистий внесок у знищенні військової техніки ворога найвідважніших жителів громади нагородили обласними відзнаками. Трактористи  Олексій Вовк і Володимир Іващенко власноруч спалили три ворожих танки "коктейлями Молотова". 

Нагадаємо, ескіз марки обирали народним голосуванням. У ньому взяли участь майже 24 тисячі людей, понад 200 авторів. Ескіз Олександра Бондаренка набрав близько 6 тисяч голосів. Виготовлялася марка за проєктом "Власна марка. Її тираж - 1000 штук. Надалі вона буде доступна до замовлення.

Фото: Полтавська ОВА