Провалля на вулиці 23 вересня, у якому загинула комунальниця, продовжує обвалюватися

04 лютого 2021 0
Провалля в якому загинула жінка на вулиці 23 вересня продовжує обвалюватися. Навколо ями утворюються нові тріщини. Жодних ремонтних робіт на цій ділянці комунальники не проводили, через слідство поліції.

Провалля на вулиці 23 вересня, у якому загинула комунальниця, розширюється. Краї ями обвалюються, ґрунт навколо просів. Найближче до провалля дерево, починає хилитися. Навколо нього в землі утворилася тріщина.

"От ще нещодавно нічого цього не було, й дірочка була малесенька, коли жінка провалилася. А зараз стала більшою в чотири рази. Я боюся, обходжу стороною. Біля ресторану позакладали цеглинками, й там уже починається", – сказала місцева жителька Маргарита Михайлова.

"Тріщини ще не бачив, а огороджене з осені, коли жінка провалилася. Тоді огородили й поїхали з кінцями. Тут же немає каналізації ось і смердить", – розповів місцевий житель Микола.

"Я взагалі боюся тут ходити. Особливо ось ця ділянка, там, де зупиняється маршрутки, біля сантехніки. Подивіться, які там ями. Й люків там немає", – розказав місцевий житель Віталій Олексійович. 

Жодні ремонтні роботи на ділянці, де сталася трагедія "Полтававодоканал"не проводить через слідчі дії, говорять в організації.

"На цей момент, ділянка виведена з експлуатації. У зв'язку з аварією на каналізаційній мережі. Наразі ми там здійснюємо пересмокування нечистот. Уже визначено, що ця ділянка колектора потребує заміни. Щойно слідство дасть дозвіл, розпочнемо ремонт на ділянці колектора", – прокоментувала речниця комунального підприємства "Полтававодоканал" Ірина Філоненко. 

Після загибелі жінки, поліціянти відкрили кримінальне провадження. Рідні померлої переконані, слідство затягується.

"Вони жодного разу не допитали як треба "Полтававодоканал", нікого як належить не допитали. Ті дії, які вони вчиняють, нас про них не попереджають, оскільки ми не маємо право туди лізти. А по факту ніхто нічого не робить. Це все намагаються замʼяти й ніхто не бажає, щоб щось виплило. Чекають поки зроблять експертизу землі", – розповіла онука загиблої Анна Паламарчук. 

У поліції повідомляють таку інформацію.

"За результатом огляду виключено факт руйнування дороги через забиті ливнівки. На цей час призначили будівельно-технічну експертизу для встановлення технічного стану колектора. А також експертизу безпеки життєдіяльності. Це дозволить встановити умови праці та можливість виникнення небезпечного фактора під час роботи", – сказала речниця Національної поліції Полтавської області Поліна Ларіна. 

Натомість, замість цього провалля планують відремонтувати частину колектора від вулиці Ціолковського до вулиці 23 вересня, 13.

Олександра Шилова, Станіслав Авдєєв, PTV Полтавське Телебачення