Депутат Полтавської облради намагався викрасити 100 тис. грн, які мали піти на лікування громадянам

13 вересня 2023 0
Яніна Климань
Депутата Полтавської обласної ради та двох осіб викрили на заволодінні 100 тис. грн, які передбачались для виплат людям на лікування.

12 вересня 2023 року НАБУ і САП викрили депутата Полтавської обласної ради та двох осіб, які заволоділи коштами у сумі 100 тис. грн. Гроші мали піти для виплат громадянам на допомогу для лікування.

Підозрюють:

депутата Полтавської обласної ради – ч. 4 ст. 191 Кримінального кодексу України;

консультанта відділу з питань забезпечення діяльності керівництва виконавчого апарату Полтавської обласної ради – ч. 5 ст. 27 ч. 4 ст. 191 КК України;

близьку родичку депутата Полтавської обласної ради – ч. 5 ст. 27 ч. 4 ст. 191 КК України.

За інформацією НАБУ, у грудні 2022 року депутат Полтавської облради, 200 тис. грн, виділили з обласного бюджету для надання матеріальної допомоги громадянам, їх термінового потрібно було використати у зв’язку із закінченням року, тож депутат вирішив заволодіти частиною цих коштів. Слід зазначити, що така допомога мала виплачуватися лише особам, які мали проблеми зі здоров’ям або перебували у скрутному становищі.

Для реалізації злочинного плану посадовець залучив співробітницю Полтавської обласної ради, яка надала йому «поради» щодо потенційних отримувачів такої допомоги з поміж наближених до нього осіб, а також допомогла з оформленням необхідних документів. У результаті допомогу у розмірі 100 тис. грн отримала родичка депутата, надавши підроблену виписку із медичної карти про наявність у неї захворювання. 

Через деякий час після надходження коштів на рахунок родички депутата на них наклали арешт.