В одній із лікарень на Полтавщині відкрили відділення реабілітації

09 липня 2022 0
Яніна Климань
У Глобинській громаді в лікарні відкрили відділення реабілітації для пацієнтів, які потребують медичної реабілітації внаслідок отриманих тяжких травм.

У Глобинській міській лікарні відкрили відділення реабілітації. Про це повідомили у Глобинській територіальній громаді.

У відділенні вже можуть приймати пацієнтів, які потребують медичної реабілітації внаслідок отриманих тяжких травм чи відновлення після важкого захворювання.


Сучасне обладнання лікарня придбала для відділення за кошти бюджету Глобинської громади, воно допоможе надавати необхідні реабілітаційні послуги на належному рівні.

У програму медичних гарантій входять реабілітаційні послуги для дорослих та дітей з ураженнями опорно-рухового апарату, зокрема артроз, остеохондроз, та захворювання нервової системи. Підставою для безоплатного проходження медичної реабілітації є направлення від сімейного лікаря, з яким укладена декларація, або іншого вузького спеціаліста. Послуги реабілітації можуть надаватись як амбулаторно, так і стаціонарно. Безкоштовне лікування у новоствореному відділенні можуть отримати як жителі Глобинської громади, так і інших громад, головне, щоб було направлення лікаря.

У перелік послуг з реабілітації входить:

- проведення первинного обстеження мультидисциплінарною реабілітаційною командою за міжнародними стандартами;

- встановлення діагнозу та складання індивідуального плану лікування;

- реабілітація та моніторинг стану пацієнта;

- виконання лабораторних та інструментальних досліджень (аналізи крові, сечі тощо) безпосередньо в закладі. Консультації відповідних фахівців, наприклад, невропатолога та ЛОРа;

- оцінювання болю та своєчасне знеболення ненаркотичними препаратами на всіх етапах надання допомоги;

- психологічний супровід пацієнтів, що отримали травмування, зокрема, внаслідок воєнних дій;

- навчання рідних догляду за пацієнтом;

- у разі надання допомоги в стаціонарі пацієнтам також надається харчування та цілодобовий медсестринський догляд.

У відділенні працює мультидисциплінарна команда з кваліфікованих фахівців-лікарів: два лікарі фізичної та реабілітаційної медицини, два фізичних терапевти, ерготерапевт, логопед, психотерапевт, масажист.

Відділення реабілітації розміщено на третьому поверсі міської лікарні, воно розраховане на 15 ліжкомісць.

Мінімальний термін перебування пацієнта у відділенні на стаціонарному лікуванні 14 днів. Пацієнтів прийматимуть з 08:00 до 15:30.