У першому півріччі 2021 року на Полтавщині середньомісячна зарплата становила понад 12 тис. грн – Держстат

16 серпня 2021 0
Тетяна Наказненко
За перші шість місяців 2021 року у Полтавській області середньомісячна зарплата становила понад 12 тис. грн – Державна служба статистики.

У січні–червні 2021 року у Полтавській області розмір середньомісячної номінальної заробітної плати штатних працівників (по юридичних особах та відокремлених підрозділах юридичних осіб із кількістю найманих працівників десять і більше осіб) становив 12 259 грн. Протягом такого ж періоду минулого року зарплата була у розмірі 10 308 грн. Про це йдеться на офіційному сайті Головного управління статистики Полтавщини.

Згідно з повідомленням, найвищий рівень оплати праці зафіксували у працівників підприємств добувної промисловості і розроблення кар’єрів, де заробітна плата перевищувала середній показник в області в 1,7 раза, з виробництва коксу та продуктів нафтоперероблення – в 1,5 раза.  

Найнижчий рівень заробітної плати був у працівників підприємств з текстильного виробництва, виробництва одягу, шкіри, виробів зі шкіри та інших матеріалів, виготовлення виробів з деревини, виробництва паперу та поліграфічної діяльності, виробництва автотранспортних засобів, причепів і напівпричепів та інших транспортних засобів, тимчасового розміщування й організації харчування.

Серед видів економічної діяльності сума невиплаченої заробітної плати збільшилася у промисловості, операціях з нерухомим майном, професійній, науковій та технічній діяльності, будівництві, виникла – у наданні інших видів послуг, сільському господарстві, лісовому господарстві та рибному господарстві, сфері мистецтва, спорту, розваг та відпочинку, охороні здоров’я та наданні соціальної допомоги, зменшилася – в оптовій та роздрібній торгівлі; ремонті автотранспортних засобів і мотоциклів, транспорті, складському господарстві, поштовій та кур’єрській діяльності, повністю погасили борги з зарплати в освіті.  

Кількість працівників, яким своєчасно не виплатили заробітну плату, станом на 1 липня 2021 року становила 4,6 тис. осіб. Кожному не виплатили в середньому 24 695 грн.