На кордоні затримали жителя Полтавської області з підробленими документами

12 березня 2023 0
Максим Михайліченко
На кордоні затримали чоловіків, які намагалися виїхати до Угорщини з підробленими документами, серед них є житель Полтавської області.

На Закарпатті прикордонники виявили трьох громадян призовного віку, які намагалися виїхати в Угорщину за підробленими документами. Про це повідомили на порталі Міністерства внутрішніх справ.

У пункті пропуску "Лужанка" прикордонники під час перевірки документів у громадян, які хотіли перейти кордон, виявили підроблене пенсійне посвідчення у 25-річного жителя Львівської області. А у 30-річного чоловіка з Полтавської області виявили підроблене тимчасове посвідчення і довідка про військово-лікарську комісію.

Також ще одного правопорушника, який намагався перетнути кордон, виявили на пункті пропуску "Вилок". 39-річний житель Черкаської області надав для перевірки паспорт з відмітками про виїзд на постійне проживання та взяття на постійний консульський облік Посольством України в Чеській Республіці, а також ID-картку дозволу на проживання у Чехії. Під час вивчення документів прикордонниками, вони виявили ряд ознак, які вказували на підробку відміток та ID-картки.

Прикордонники надіслали повідомлення до Національної поліції в Закарпатській області про наявність у чоловіків ознак злочину за ст. 358 (Підроблення документів, печаток, штампів та бланків, збут чи використання підроблених документів, печаток, штампів) Кримінального кодексу України.

Правопорушників передали до поліції.