На Полтавщині судитимуть начальницю відділу освіти однієї з міських рад, яка завдала збитків державі на понад 350 тис. грн

24 січня 2024 0
Яніна Климань
До суду скерували другий обвинувальний акт стосовно начальниці відділу освіти однієї з міських рад Полтавщини через зловживання службовим становищем.

Решетилівська окружна прокуратура скерувала до суду обвинувальний акт стосовно начальниці відділу освіти однієї з міських рад Полтавщини за зловживання службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки (ч. 2  ст. 364 Кримінального кодексу України). 

За інформацією Полтавської обласної прокуратури, упродовж квітня 2021 – січня 2022 років жінка, очолювала установу та уклала до основного договору п’ять додаткових угод, якими за відсутності коливання вартості на ринку збільшили ціни за бензин А-95 – на 43,6 %, бензин А-92 – на 44,9%, дизельне пальне – на 34,2 %.

Унаслідок таких дій товариство з Полтави безпідставно отримало з бюджету понад 350 тис. грн. З метою відшкодування збитків, прокуратура пред’явила до постачальника позов, який у вересні 2023 року Господарським судом Полтавської області задовольнили.

Це другий обвинувальний акт стосовно жінки, направлений до суду.

Нагадаємо, в іншому кримінальному провадженні її обвинувачують у зловживанні службовим становищем, що спричинило державі майже мільйон гривень збитків.