На Полтавщині у чоловіка вилучили конопель на майже мільйон гривень

18 жовтня 2021 0
Олена Кулага
У Полтавській області викрили чоловіка, який на подвір’ї власного домогосподарства вирощував рослини конопель.

Поліціянти викрили 39-річного жителя Кременчука, який на подвір’ї власного домогосподарства займався культивуванням рослин конопель та їхньою переробкою, повідомила пресслужба Національної поліції України.

Правоохоронці з’ясували, що чоловік вирощував на присадибній ділянці кущі конопель, за якими доглядав, поливав та удобрював. Крім того, на горищі будинку кременчуківець обладнав "склад", де сушив коноплі та зберігав готовий до вживання канабіс.

Під час обшуку поліціянти вилучили близько 25 рослин коноплі, 23 кг зрізаних рослин, які чоловік сушив у підвішеному стані, та понад 2 кг вже готового канабісу. Вартість вилученого становить близько мільйона гривень. Наразі правоохоронці перевіряють причетність чоловіка до збуту наркотичних засобів.

Після проведення експертних досліджень фігуранту повідомлять про підозру за ч. 2 ст. 307 (Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів) та ч. 1 ст. 310 (Посів або вирощування снотворного маку чи конопель) Кримінального кодексу України.

фото: Національна поліція України