Власникам згорілого будинку обіцяють допомогти грошима з міського бюджету

22 лютого 2021 0
У Полтаві згорів будинок, господарі лишилися без даху над головою. Пожежа знищила всі речі в ужитку: меблі, речі, техніку. В міській раді обіцяють допомогти родині, щонайменше мають сплатити 20 тисяч гривень.

Обгорілі меблі, техніка та закопчені стіни. Полтавець Олександр Скочко проводить екскурсію своїм будинком. Господарі вже доробляли тут ремонт й планували обирати шпалери, але у будинку сталася пожежа.

Ліквідовували пожежу 18 рятувальників, загасити вогонь повністю вдалося майже за дві години.

"Я був вдома сам, грів собакам їжу, залишив на плиті миску із собачою їжею, а сам займався автомобілем. Коли згадав, то побачив дим, намагався щось врятувати", – розповів власник будинку Олександр Скочко.

Виносивши речі чоловік отримав опіки обличчя й пошкодив пальці на руці. У будинку мешкав Олександр разом із дружиною.

"Документи недогоріли, бо були в шкіряних гаманцях, а так згоріло все. Побутова техніка згоріла вся: холодильник, телевізор, кухонний комбайн за який ще 28 тисяч кредиту сплачувати", – додав власник будинку Олександр Скочко.

Місцеві жителі збирали гроші та речі, аби допомогти подружжю.

"Я близька сусідка, ми з ними в дуже хороших відносинах. Вони добудовували, закінчували ремонт. У них всередині було все добре. А вийшла така біда, що підігрів собакам їсти, й воно вигоріло", – розказала сусідка Лідія Тандур.

"Що стосується одягу, оскільки все згоріло – ми буквально протягом двох-трьох годин вже все зібрали. Одяг, взуття все було. А ті гроші, що ми збираємо, ну будинок ви бачите. Це жахіття він непридатний для проживання", – сказав місцева жителька Наталія Глова.

Власники згорілого будинку поки що мешкають у доньки. Планують звертатися до міської ради з проханням про допомогу. Відбудовувати дім самотужки грошей немає.

"Щодо суми складно говорити про якусь конкретну суму, перш за все треба зробити акт про збитки, щоб зрозуміти скільки вони втратили. Й звертатися напевне за допомогою в максимальну суму, однак якщо задовольнять меншу суму, то все одно це буде невелика допомога", – розповів юрист Тарас Захаров.

"Сьогодні Київська районна рада зробила обстеження, люди повинні спочатку звернутися. Збитки порахують надзвичайники й звернуться в міську раду. Через програму "Турбота" ми можемо допомогти. Все залежить від розміру допомоги, а те, що ми допоможемо, то тут ніяких проблем не існує", – розповів радник міського голови Полтави Валерій Пархоменко. НЧ) З міського бюджету до 20 тисяч гривень родині можуть надати через рішення виконкому. А за надання допомоги у більшому розмірі мають проголосувати депутати на сесії міської ради.

Тамара Мордик, Сергій Чорномаз, PTV Полтавське Телебачення