На Полтавщині під час спалення сухої трави загинув пенсіонер

05 серпня 2023 0
Яніна Климань
В Оржицькій громаді 82-річний чоловік задихнувся під час спалювання сухої трави.

4 серпня близько 15:50 в селі Круподеринці Оржицької тергромади Лубенського району під час спалювання сухої трави загинув 82-річний чоловік.

На місце події негайно прибула слідчо-оперативна група поліції. За інформацією Головного управління Нацполіції Полтавщини, місцевий житель, задихнувся під час спалювання сухої рослинності на присадибній ділянці свого домоволодіння.

Наразі тіло чоловіка направили на судово-медичну експертизу для встановлення причини смерті. 

За цим фактом внесли відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ознаками ч. 2 ст. 270 (Порушення встановлених законодавством вимог пожежної або техногенної безпеки, якщо воно спричинило загибель людей) Кримінального кодексу України.

За прогнозом Українського гідрометеорологічного центру з 4 до 7 серпня 2023 року майже на всій території України очікують найвищий 5 клас надзвичайної пожежної небезпеки. 

Закликають громадян дотримуватися заходів пожежної безпеки та пам’ятати, що спалювати сухе листя, траву, сміття та розводити багаття на відкритих місцевостях в умовах війни ЗАБОРОНЕНО. За це передбачено адміністративну або кримінальну відповідальність.