У Полтавській області створили оперативний штаб

23 лютого 2022 0
Яніна Климань
На Полтавщині створили штаб, який координуватиме дії виконавчих органів влади, військового командування, установ та організацій.

23 лютого на пресконференції т.в.о. голови Полтавської облдержадміністрації Дмитра Луніна повідомили про створення оперативного штабу.

Штаб має координувати всі дії виконавчих органів влади, військового командування, органів місцевого самоврядування, підприємств, установ та організацій. Очолювати його має голова обласної державної адміністрації.

До складу штабу входять: мер обласного центру, голови райдержадміністрацій, керівництво Служби безпеки України, ДСНС, поліції, прокуратури, командир бригади територіальної оборони та командири батальйонів територіальної оборони, керівник Нацгвардії, голова обласної ради, керівництво ключових територіальних громад. 

Сьогодні відбудеться перше засідання штабу.

Комендантську годину на Полтавщині не запроваджуватимуть. Поліціянти можуть перевіряти документи, обмежувати рух транспортних засобів та оглядати їх. 

Також, мають організувати навчальні збори резервістів в батальйонах та бригад територіальної оборони. Вони триватимуть - 30 днів.

Щоранку о 10:00 будуть проводити брифінги оперативного штабу, де повідомлятимуть про важливі рішення в області.