У Києві на хабарі затримали посадовця "Укргазвидобування" родом з Полтавщини

18 січня 2022 0
Олена Кулага
38-річного уродженця Полтавщини затримали під час отримання 400 тис. грн хабаря.

У Києві співробітники Служби безпеки України спільно з поліціянтами Подільського управління поліції затримали 38-річного уродженця Полтавської області, посадовця акціонерного товариства з видобування природного газу та газового конденсату, під час отримання 400 тис. грн хабаря. Про це повідомила пресслужба Нацполіції Києва 18 січня.

Досудове розслідування встановило, що 38-річний посадовець, перебуваючи на одній із керівних посад, отримав від приватної кампанії зразки спецодягу з метою оцінки якості та вирішення питання щодо постачання товару у збільшених об’ємах згідно з укладеним договором.

Однак підозрюваний, діючи спільно із невстановленими наразі особами, створив штучні умови з метою затягування прийняття рішення щодо дозволу на подальше отримання основної частини замовлення. 

Підприємець мав надати певну суму неправомірної вигоди посадовцям, які б не блокували підписання документів.

Чоловікові повідомили про підозру у вчиненні злочину, передбаченому ч. 5 ст. 27 (Види співучасників) та ч. 3 ст. 368 (Прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) Кримінального кодексу України.

Посадовцю обрали запобіжний захід у вигляді тримання під вартою із правом внесення застави.

За інформацією пресслужби СБУ, схему організували працівники сектору закупівлі матеріалів АТ "Укргазвидобування".

Тривають слідчі дії для встановлення всіх осіб, причетних до функціонування корупційної схеми.

фото: Нацполіція Києва