За зловживання службовим становищем судитимуть начальника управління однієї з міськрад на Полтавщині

15 червня 2021 0
Тетяна Наказненко
До суду направили обвинувальний акт щодо начальника управління однієї з міськрад у Полтавській області. Йому інкримінують зловживання службовим становищем, що призвело до збитків на понад 300 тис. грн.

Горішньоплавнівський відділ Кременчуцької окружної прокуратури направив до суду обвинувальний акт стосовно начальника одного з управлінь Горішньоплавнівської міської ради. Службову особу обвинувачують у розтраті чужого майна шляхом зловживання своїм службовим становищем, вчиненій у великих розмірах, і видачі завідомо неправдивих офіційних документів, тобто за ч. 4 ст. 191, ч. 1 ст. 366 Кримінального кодексу України.

Як повідомили у пресслужбі Полтавської обласної прокуратури, під час досудового розслідування встановили, що за результатами проведення публічних закупівель, управління міської ради та товариство з обмеженою відповідальністю уклали договір на виконання послуг розроблення проєкту землеустрою щодо організації та встановлення меж територій природно-заповідного фонду.

Вказаний проєкт не погодили з Департаментом екології та природних ресурсів Полтавської обласної державної адміністрації, міськрайонним управлінням у Кременчуцькому районі та містах Кременчуці, Горішніх Плавнях Головного управління Держгеокадастру у Полтавській області, Державним підприємством "Кременчуцьке лісове господарство", а також не отримали позитивного висновку державної землевпорядної експертизи, що було обов’язковою умовою приймання виконаних робіт. Попри це, начальник управління підписав акт прийому-передачі наданих послуг, які фактично не надали.

У результаті цього, з місцевого бюджету товариству з обмеженою відповідальністю безпідставно перерахували 345 тис. грн, йдеться у повідомленні.

фото з офіційної сторінки Горішньоплавнівської міської ради у Фейсбуці