На Полтавщині затримали двох чоловіків, які викрали понад 400 тис. грн з терміналів самообслуговування

13 листопада 2023 0
Дарина Омелич
У Полтавській області поліціянти затримали озброєну групу серійних крадіїв, які грабували термінали самообслуговування на території Полтави та Кременчука.

Слідчі Головуправління поліції області із залученням спецпризначенців Батальйону поліції особливого призначення, затримали озброєну злочинну групу, яка упродовж року здійснила близько 20 крадіжок грошових коштів із терміналів самообслуговування, розташованих на території Полтави та Кременчука. Про це повідомили у Головному управлінні Нацполіції Полтавщини.

Поліціянти встановили, що чоловіки за одну ніч могли скоїти від трьох до п'яти крадіжок грошей із терміналів. Зафіксовані збитки потерпілої сторони вже перевищили 400 тисяч гривень.

Порушниками виявились 36-річний та 29-річний жителі Кременчука. В ході обшуків за місцями їх проживання, слідчі виявили кошти, зброю з боєприпасами, картки різних мобільних операторів та інші речові докази.

За цим фактом здійснюють досудове розслідування за ч. 4 ст. 185 (Крадіжка, вчинена в умовах воєнного стану) Кримінального кодексу України.

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від п'яти до восьми років.