Наслідки негоди на Полтавщині: знеструмлені понад 100 населених пунктів

29 жовтня 2023 0
Яніна Климань
Протягом доби у 15 громадах на Полтавщині, внаслідок негоди знеструмило населені пункти, повалило дерева.

28 жовтня внаслідок негоди на Полтавщині в понад 40 тисяч людей було відсутнє електропостачання. Про це повідомив начальник Полтавської обласної військової адміністрації Філіп Пронін.

Через сильні пориви вітру знеструмило 241 населений пункт у 15 громадах області – Полтавській, Диканській, Котелевській, Зіньківській, Миргородській, Шишацькій, Великобагачанській, Лубенській, Пирятинській, Оржицькій, Хорольській, Семенівській, Кременчуцькій, Глобинській та Козельщинській.

 


Станом на 29 жовтня відновили електропостачання в домівки 26 тисяч людей у Полтавській області. Енергетики продовжують ліквідовувати наслідки стихії у ще 115 населених пунктах області. Роботи тривають у 15 громадах. Наразі працюють 103 аварійні бригади, 318 фахівців, 115 одиниць техніки.

За інформацією Головного управління Державної служби із надзвичайних ситуацій у Полтавській області, рятувальники здійснили 23 виїзди на прибирання повалених дерев. Надзвичайники шляхом розпилу дерев ліквідували часткові перекриття місцевих доріг. Також було сім виїздів працівників Місцевої пожежної охорони.

Фото: ДСНС У Полтавській області