На Полтавщині затримали двох шахрайок, які намагалися обікрасти літню жінку

02 грудня 2021 0
Олена Кулага
У Кременчуці поліціянти затримали двох жінок, які під виглядом "соціальних працівниць" намагалися обікрасти 86-річну жінку.

1 грудня близько 13:50 у Кременчуці до поліції звернувся місцевий житель. Він розповів, що в одній із багатоповерхівок середмістя невідомі особи намагаються скоїти крадіжку у його 86-річної сусідки, повідомили у пресслужбі Головного управління Нацполіції Полтавської області.

Чоловік дочекався приїзду поліціянтів і надав інформацію, що допомогла  швидко затримати підозрілих осіб. Ними виявилися дві жительки Донецької області 35 та 30 років. 

Шахрайки під виглядом "соціальних працівниць" проникли до помешкання 86-річної місцевої жінки та намагалися викрасти її заощадження. Поки одна жінка відвертала увагу господині, інша – шукала гроші в кімнаті поруч.

Спілкуючись із незнайомками 86-річна жінка запідозрила, що її хочуть обікрасти й покликала на допомогу сусіда, який звернувся до поліції.  

Наразі підозрюваних затримали. За цим фактом слідчий поліції відкрив кримінальне провадження за ч. 2 ст. 15 та ч. 3 ст. 185 (Замах на скоєння крадіжки) Кримінального кодексу України. Вирішують питання щодо повідомлення жінкам про підозри та обрання їм запобіжних заходів.

Триває досудове розслідування.

фото: ГУ НП Полтавської області