На Полтавщині затримали учасників групи, серед яких працівники локомотивного депо, які розкрадали дизпаливо

27 липня 2023 0
Яніна Климань
У Полтавській області п'ятеро осіб, двоє з яких працівники локомотивного депо, вкрали 5 тис. літрів дизпалива в "Укрзалізниці".

П'ятьом жителям Полтавської області повідомили про підозру у привласненні чужого майна, вчиненого повторно, за попередньою змовою групою осіб, в умовах воєнного стану (ч. 4 ст. 191 Кримінального кодексу України).

За інформацією Полтавської обласної прокуратури, підозрювані, двоє з яких працівники локомотивного депо, зливали дизельне пальне з паливних баків тепловозів до пластикових каністр. Під час руху локомотивів заповнені каністри викидали на заздалегідь обумовлених ділянках залізничного перегону. Надалі пальне перевозили у місця зберігання та реалізовували населенню за цінами, нижчими ринкових.

Чоловіків затримали під час вчинення злочину.

За попередніми підрахунками, чоловіки викрали майже 5 тис. літрів дизпалива, яке належало регіональній філії АТ "Укрзалізниця".     


Під час обшуків за місцями проживання, у гаражних приміщеннях  затриманих, а також на території локомотивного депо вилучили каністри з дизельним пальним, знаряддя для вчинення злочинів, транспортні засоби, мобільні телефони та інші речові докази. 

Вирішують питання про обрання підозрюваним запобіжних заходів у виді тримання під вартою.