Оренда аеропорту для фестивалю обійшлася в 10 тисяч гривень, а за виліт могли б отримати 100 тисяч гривень

09 серпня 2021 0
Під Полтавою провели музичний фестиваль. Оренда ділянки обійшлася організатором в 10 тисяч гривень. А ось з вильоту одного літака з летовища можна отримати до 100 тисяч гривень.





52 години без зупину лунала музика в полтавському аеропорту. Оренда цієї території для проведення фестивалю коштувала десять тисяч гривень, а ось з вильоту одного літака могли б заробити близько ста тисяч гривень. Таке використання аеропорту є недоцільним, вважає експерт.

"Десять тисяч гривень від оренди, яку він отримає від фестивалю це несуттєва сума. Водночас аеропорт може понести великі ризики. Оскільки там є аеронавігаційне та світлове обладнання, яке може бути ушкоджене під час триденного марафону з музикою", – сказав редактор "Avianews" Олександр Мироненко.

З червня 2019 року повноцінні чартерні рейси аеропорт не приймає, бо злітно-посадкова смуга не відповідає технічним характеристикам. Організували захід перед входом. Цю територію облаштували два роки тому під час ремонту всього аеровокзалу. На роботи витратили 60 мільйонів гривень.

"Зараз йде прибирання привокзальної площі. 10 тисяч гривень коштувала оренда аеропорту, а далі вони ще розраховувалися за лічильники води та світло", – повідомив директор ПОКП "Аеропорт-Полтава" Володимир Окара.

Але поки в аеропорту влаштовують подібні фестивалі, жителі села Супрунівка скаржаться на те, що весь цей час майже не спали.

"Перший день це було нестримно.У хаті було бахкання, але музики не було чути. Це просто гупало все. Діти не могли навіть заснути. Я, наприклад вживала пігулки, хоча молода і все розумію", – розповіла місцева жителька Юлія Кисла.

"Це не музичний фестиваль, а якесь збіговисько. Я рибак, то риби в ці дні взагалі не було. Гепало так, що страшне", – сказав місцевий житель Олександр.

"Ми не спали. Позавчора це було страшне, весь час знервований. Так робити не можна, я розумію, що це відпочинок, але для людей це було страшне", – повідомила місцева жителька Марія Костенко.

Окрім того, фестиваль проводили замість трьох днів – два. Деякі полтавці купили квитки лише на останній день, а коли приїхали, сцену та зони відпочинку вже розбирали.

"На питання, що відбувається нам відповіли: "Кіна не буде". Планували ми за три тижні до фесту, купили квитки за два тижні. Час був вказаний до 12 години й до 23 години. Потім ми вже побачили, коли приїхали, що вони змінили час", – розповіла полтавка Анастасія Фалько.

Організатори заходу з кореспондентами спілкуватися відмовилися, а у соціальних мережах повідомили, що завершили фестиваль раніше через погодні та технічні негаразди, а кошти пообіцяли повернути.

Фестиваль організатори планують повтори, але робити їх щорічними, швидше за все, не вдасться. Адже у 2022 році має розпочатися будівництво злітно-посадкової смуги за 25 мільйонів гривень. А у 2023 році аеропорту має запрацювати на повну.