Начальника Полтавської ОВА викликає НАЗК: що відомо?

11 листопада 2023 0
Яніна Климань
Філіп Пронін заявив, що ознак корупційного правопорушення в його діях немає і вимагає спростування виклику від Національного агентства з питань запобігання корупції.

Національне агентство із запобігання корупції вимагає, щоб голова Полтавської обласної військової адміністрації Філіп Пронін прибув в НАЗК, щоб ознайомитися з протоколом про адмінправопорушення. По це повідомили на сайті відомства.

Це пов'язано з неодноразовим ігноруванням запрошень та необхідністю прибути до НАЗК 16 або 17 листопада 2023 року на 11:00 для ознайомлення з протоколом про адміністративні правопорушення, передбачені ч. 1-2 ст. 172-7 Кодексу України про адміністративні правопорушення (неповідомлення про реальний конфлікт інтересів, вчинення дій або прийняття рішень в умовах реального конфлікту інтересів).

У разі неприбуття за викликом протокол про адміністративне правопорушення складуть на підставі наявних матеріалів із відміткою про відмову Філіпа Проніна від його підписання.

 "Упевнено заявляю, що ознаки корупційного правопорушення в моїх діях як державного службовця відсутні. Я завжди дотримуюсь вимог чинного законодавства. Заяви НАЗК вважаю абсолютно безпідставними і такими, які потребують спростування з їхнього боку. Наголошую, що жодних протоколів НАЗК не складено, тому що такі документи складаються лише за фактом відповідного порушення. Мною таких порушень здійснено не було" - прокоментував Філіп Пронін.