На Полтавщині засудили чоловіка, який заборгував понад 160 тис. грн аліментів

19 січня 2022 0
Тетяна Наказненко
Засудили жителя Полтавщини, який протягом семи років заборгував на утримання своєї дочки понад 160 тис. грн.

100 годин громадських робіт призначив Семенівський районний суд чоловікові, який не сплачував аліменти. Відповідний вирок оприлюднили в Єдиному державному реєстрі судових рішень.

Так, 7 грудня 2021 року до Семенівського районного суду Полтавської області від прокурора Глобинської окружної прокуратури надійшов обвинувальний акт у кримінальному провадженні відносно чоловіка, обвинуваченого у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 164 Кримінального кодексу України.

Відповідно до обвинувального акту, згідно з виконавчим листом, виданим 12 червня 2014 року Семенівським районним судом, чоловік зобов'язаний сплачувати аліменти на утримання дочки, починаючи з 8 травня 2014 року і до повноліття дитини.

Однак,  він, у період із 8 травня 2014 року по теперішній час, офіційно ніде не працевлаштувався, заходів до пошуку роботи не вжив, за допомогою по безробіттю не звертався, добровільно будь-яку допомогу своїй доньці не надавав.

Попри попередження про необхідність виконання свого обов'язку та можливості настання кримінальної відповідальності, аліменти він добровільно не сплачував сукупно протягом семи років.

Так, згідно з довідки-розрахунку Семенівського районного відділу державної виконавчої служби Північно-Східного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Суми), в обвинуваченого станом на 1 листопада 2021 року виникла заборгованість зі сплати аліментів у сумі 163 356 грн.

Таким чином, своїми умисними діями, які виразилися у злісному ухиленні від сплати встановлених рішенням суду коштів на утримання дитини (аліментів), чоловік вчинив кримінальне правопорушення, передбачене ч. 1 ст. 164 Кримінального кодексу України.

Вирок можна оскаржити до Полтавського апеляційного суду протягом 30 днів з дня його проголошення.