У Полтавській області припинили діяльність підпільного цеху з виготовлення тютюнових виробів

07 грудня 2022 0
Дар'я Жученя
У Полтавській та Чернігівській області припинили діяльність злочинної групи, що підпільно виготовляла тютюнову продукцію. У ділків вилучили понад 2,3 млн грн готівки та майно загальною вартістю близько восьми млн грн.

На Полтавщині в підпільному цеху злочинна група готувала сировину для подальшого використання у виробництві тютюнової продукції. Діяльність припинили у вересні цього року та вилучили продукції на чотири млн грн. Про це повідомили у пресслужбі Головного управління Нацполіції Полтавщини.

Сировину тютюну та гільзи-заготовки транспортували до Чернігівської області, де в місті Прилуки знаходився ще один підпільний цех. За допомогою спецобладнання ділки виготовляли продукцію для подальшого збуту на території України.

5 та 6 грудня діяльність цього виробництва ліквідували.

За місцями виготовлення, зберігання тютюнової продукції та проживання фігурантів вилучили 20 тонн сировини, обладнання, майже 600 тис. гільз-заготовок для цигарок, гроші у різній валюті на понад 2,3 млн грн, а також два автомобілі. Загальна вартість вилученого майна сягає восьми млн грн.





Кримінальне провадження розслідують за кількома статтями Кримінального кодексу України:

  • ст. 199 (виготовлення, зберігання, придбання, перевезення, пересилання, ввезення в Україну з метою використання при продажу товарів, збуту або збут підроблених грошей, державних цінних паперів, що існують у паперовій формі, білетів державної лотереї, марок акцизного податку чи голографічних захисних елементів);
  • ст. 204 (незаконне виготовлення, зберігання, збут або транспортування з метою збуту підакцизних товарів).