Під час російського теракту в Оленівці загинув боєць з Полтавщини, який перебував у полоні

16 липня 2023 0
Максим Михайліченко
В Оленівці на Донеччині загинув боєць з Полтавщини Ярослав Отрок. Він перебував у російському полоні.

29 липня 2022 року під час перебування в російському полоні в селищі міського типу Оленівка Донецької області, загинув воїн Отрок Ярослав. Про це повідомили на фейсбук-сторінці "Ветерани війни. Соціальний супровід. Кременчук".  

Ярослав проходив військову службу з травня 2019 року. Також чоловік був солдатом окремого загону спеціального призначення "Азов".  

У Ярослава залишилися батьки.  

Прощання з бійцем відбудеться 17 липня об 11:00 у Кременчуцькому міському Палаці культури. О 12:00 виїзд до Свіштовського кладовища, прощання на Алеї Пам‘яті.  

Нагадаємо, що у ніч з 28 на 29 липня росіяни стратили в Оленівці українських полонених, які до цього боронили "Азовсталь" в Маріуполі. Тоді російські військові зсередини підірвали пункт дислокації наших бійців. Унаслідок цього загинули щонайменше 50 військових, понад 100 отримали поранення. Також військові помирали від втрати крові, бо росіяни забороняли надавати їм медичну допомогу. Крім того, Організація об'єднаних націй відмовилася розслідувати теракт в Оленівці, мовляв, росіяни не допускають їх комісію до місця вибуху.