Депутатів Полтавської обласної та Миргородської районної рад підозрюють у незаконному утримуванні людей та заволодінням транспортними засобами

09 червня 2022 0
Поліна Кузнецова
Встановили близько 25 епізодів злочинів скоєних двома депутатами Полтавщини та їх підлеглими, які включають вимагання, незаконне утримування людей, заволодіння транспортними засобами та особистими документами.

Полтавська обласна прокуратура повідомила про підозру чотирьом особам: депутатам Полтавської обласної, Миргородської районної рад та двом їх підлеглим.


Фігурантів звинувачують у вчиненні в складі організованої групи вимагання, що завдало майнової шкоди в особливо великих розмірах, незаконне заволодіння транспортними засобами, поєднане з насильством, що є небезпечним для життя чи здоров’я потерпілих, з погрозою застосування такого насильства, незаконні заволодіння особистими документами та позбавлення волі людей (ч. 4 ст. 189, ч. 3 ст. 289, ч. 3 ст. 28 ч. 3 ст. 357, ч. 3 ст. 146 Кримінального Кодексу України).


Під час досудового розслідування слідчі встановили близько 25 епізодів злочинів, що включають вимагання, незаконне утримування людей, заволодіння транспортними засобами та особистими документами.