"Полтаваобленерго" оштрафували на 85 тисяч грн

31 січня 2023 0
Дар'я Жученя
"Полтаваобленерго" за нерівномірний розподіл електроенергії оштрафували на 85 тисяч грн.

У період часу з 2 грудня 2022 до 1 січня 2023 року Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, проводила виїзну перевірку роботи акціонерного товариства "Полтаваобленерго". За результатами перевірки зафіксували такі порушення:

  • Непопередження споживачів, електропостачальників та органи місцевого самоврядування про аварійні відключення щонайменше за годину до їх застосування або одразу після, у разі непередбачуваної ситуації;
  • Допускання дискримінації між користувачами (нерівномірне застосування відключень електроенергії);
  • Порушення норм розміщення інформації на офіційному сайті товариства.

Під час перевірки зафіксували факт того, що протягом 18 днів "Полтаваобленерго" не оприлюднювало інформацію щодо обмежень електропостачання.

У відповідь на це товариство пояснило, що на офіційному сайті функціонує вікно, що спливає, з інформацією про функціонування графіків погодинного відключення світла.

Також під час перевірки виявили, що перерви в електропостачанні користувачів тривали довше, ніж дві з половиною години, зокрема у двох осіб у 57 випадках протягом грудня 2022 року.

"Полтаваобленерго" пояснило це лімітами, які для Полтавщини встановила Національна енергетична компанія "Укренерго".

27 січня відбулося засідання НКРЕКП. На ньому ухвалили рішення накласти штраф на АТ"Полтаваобленерго" за недотримання вимог, що регулюють ринок електроенергії та некоректний її розподіл. Сума штрафу складає 85 тисяч грн. Про це повідомили на сайті НКРЕКП.