На Полтавщині затримали рибалок, які під час втечі поранили поліціянта

14 квітня 2021 0
Яніна Климань
У Горішніх Плавнях працівники сектору поліцейської діяльності на воді виявили чоловіків, які незаконно рибалили. Під час втечі один із чоловіків травмував правоохоронця.

13 квітня близько 00:10 у Горішніх Плавнях медики повідомили поліціянтам про госпіталізацію працівника сектору поліцейської діяльності на воді Кременчуцького райуправління поліції. Травми, які чоловік отримав: забійна рана голови та струс головного мозку.

Як повідомили у пресслужбі Головного управління Національної поліції Полтавської області, встановили, що поранення правоохоронець отримав, переслідуючи човен з двома чоловіками, яких підозрюють у ловлі риби під час нересту.

На річці Дніпро поблизу села Келеберда чоловіки помітили поліціянтів і рушили з місця риболовлі. Проігнорувавши вимогу про зупинку, рибалки почали тікати, а також протаранили човен поліціянтів. Під час зупинки човнів один із правоохоронців застрибнув на моторний човен правопорушників. Однак чоловік вдарив правоохоронця по голові та виштовхнув його за борт. Після цього рибалки втекли.

Однак вранці 13 квітня чоловіків затримали за місцем проживання.

Під час обшуку за адресою проживання фігурантів у них вилучили саморобні електропідсаки.

Вирішують питання про повідомлення підозри та обрання  їм запобіжних заходів.

Також здійснюють досудове розслідування за ч. 2 ст. 345  (умисне заподіяння працівникові правоохоронного органу легких або середньої тяжкості тілесних ушкоджень у зв'язку з виконанням цим працівником службових обов'язків) Кримінального кодексу України.