Головні новини станом на ранок 8 травня

08 травня 2022 0
Яніна Климань
Розпочався 74 день повномасштабної російсько-української війни.

7 травня в Білогорівці на Луганщині, внаслідок російського авіаудару виникли пожежі в будівлі школи та в будинку культури. Знайшли тіла двох загиблих. Евакуйовані з-під завалів 30 осіб, семеро з яких поранені. Ймовірно, усі 60 осіб, які залишилися під завалами, загинули, повідомив голова Луганської обласної військової адміністрації Сергій Гайдай.

В Україні від початку повномасштабного вторгнення Росії загинули 225 дітей, щонайменше 413 – поранені, повідомили 8 травня в Офісі генпрокурора.

На території Донецької та Луганської областей за минулу добу відбили дев'ять атак ворога, знищили 19 танків, 20 одиниць бойової броньованої техніки, чотири спеціальних броньованих автомобілів, шість автомобілів та одну одиницю спеціальної інженерної техніки противника.

Підрозділи протиповітряної оборони уразили один вертоліт Мі-28Н, сім БпЛА типу "Орлан", два БпЛА типу "Форпост" та дві крилаті ракети. Додатково два БпЛА типу "Орлан" знищили зенітними ракетними підрозділами Сухопутних військ.

Ворог обстрілював артилерією у районах селищ Прудянка, Слатине та Циркуни у Харківській області.

Окупанти продовжують блокувати українські підрозділи у районі "Азовсталь", за допомогою артилерії та танків проводить штурмові дії.