У Полтаві вантажівка провалилася під землю

28 липня 2021 0
Напередодні на вулиці Петра Дорошенка під вантажівкою провалився асфальт. Права частина вантажного автомобіля опинилась у проваллі та потягнула за собою легковик, що стояв поряд. Подібних проваль у Полтаві чимало.

Кількість проваль у Полтаві збільшується з кожним днем.  На деяких ділянках асфальт не витримує. Через це страждають й водії автівок.

"Там поки небезпечно, краще поки не підходити, адже провалля може збільшитися".

В цьому гаражному кооперативі під асфальтним покриттям утворилася прірва це і стало причиною обвалу.

"Вода яка потрапляє в асфальт через маленьку тріщинку досить швидко починає його руйнувати, так само як, якщо вона потрапляє знизу капілярно через вібрації починає потрапляти вода. Ця глина стає більш нестабільною, починає руйнуватися і все, що покладене зверху і назване дорогою, розриває", – сказав експерт з дорожнього покриття Антон Фалтинський.

Однак, не всі провалля у Полтаві управління житлово-комунального господарства може ліквідувати. Адже спочатку потрібно з’ясувати, яка комунальна служба за це відповідає.

"В першу чергу виходить організація яка виконує роботи з виконання асфальтування, вона огороджує даний провал. Далі виходять комунальні організації та визначають чий це провал: або "Полтаватеплоенерго", або "Полтававодоканал" або "Укртелеком", або це зливова каналізація, якою займаємося ми як УЖКГ. Далі береться об’єкт у роботу та виконується робота", – повідомив заступник міського голови з питань ЖКГ Євген Ричка.

До прикладу, у Полтаві з початку цього року 300 проваль виникло через несправну каналізаційну систему.

"Не маємо можливості виконати всі роботи одночасно і самотужки та напризволяще ситуацію не кидаємо, щойно вдається накопичити кошти - вкладаємо їх у реконструкцію каналізаційних мереж", – сказала речниця КП "Полтававодоканал" Ірина Філоненко.

На ліквідацію одного провалля у Полтаві витрачають близько трьох тисяч гривень.