Збитки на понад 670 тис. грн: на Полтавщині через службову недбалість судитимуть начальницю комунального підприємства

04 липня 2024 0
Яніна Климань
Скерували до суду обвинувальний акт відносно 47-річної керівниці комунального підприємства, яка уклала додаткові угоди на постачання електроенергії, за якими підприємство надлишково сплатило кошти.

Слідчі встановили, що очільниця комунального підприємства неправомірно уклала додаткові угоди на постачання електричної енергії, за якими підприємство надлишково сплатило грошові кошти постачальнику.

Через службову недбалість фігурантки територіальній громаді спричинили збитки на понад 670 тисяч гривень. Про це повідомили у Головному управлінні Нацполіції Полтавщини.

Здійснювали досудове розслідування за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 367 (Службова недбалість, тобто неналежне виконання службовою особою своїх службових обов’язків через несумлінне ставлення до них, що спричинило тяжкі наслідки державним інтересам) Кримінального кодексу України.

Наразі досудове розслідування завершено. Обвинувальний акт скерували до суду.

Жінці загрожує позбавленням волі на строк від двох до п'яти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та зі штрафом від двохсот п'ятдесяти до семисот п'ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або без такого.

Фото: ГУ Нацполіції Полтавщини