На Полтавщині засудили колишню працівницю школи, яка привласнила кошти, зібрані для дітей

26 січня 2022 0
Олена Кулага
Суд виніс вирок колишній працівниці навчально-виховного комплексу, яка привласнила понад 20 000 грн зібраних батьками учнів.

Два роки іспитового строку отримала колишня завідувачка господарством Попівського навчально-виховного комплексу, яка привласнила кошти зібрані батьками учнів. Відповідний вирок ухвалив Карлівський районний суд. Про це стало відомо з Єдиного державного реєстру судових рішень.

Як вказано в реєстрі, з кінця травня по червень 2021 року, обвинувачена привласнила кошти зібрані батьківським колективом НВК, на оздоровлення та харчування дітей на загальну суму 20 257 грн. При цьому, жінка пообіцяла перерахувати гроші на депозитний рахунок навчального закладу.

Крім того, 9 червня обвинувачена, зловживаючи довірою виховательки, заволоділа коштами в сумі 2 297 грн, які були зібрані батьківським колективом дошкільної групи "Сонечко" Попівського НВК на харчування дітей.

У судовому засіданні жінка визнала свою вину і пояснила, що гроші взяла на лікування дитини та на власні потреби. 

Дії жінки кваліфікували за ч. 1 та ч. 2 ст. 190 (Шахрайство) Кримінального кодексу України. Їй призначили два роки позбавлення волі та звільнили від відбування основного покарання з іспитовим строком.

Вирок можна оскаржити до Полтавського апеляційного суду протягом 30 днів з дня його проголошення.