На Полтавщині затримали зловмисників, які продавали неіснуючі автомобілі

25 квітня 2023 0
Максим Михайліченко
У Полтавській області зловмисники продавали неіснуючі автомобілі: серед жертв військові та волонтери.

На Полтавщині затримали учасників злочинної схеми. Зловмисники розміщували оголошення про продаж авто в Інтернеті, брали завдаток, а потім зникали. Серед постраждалих є волонтери та військові. Про це повідомили в Головному управлінні Національної поліції в Полтавській області.

Організатором злочинної схеми виявився раніше судимий за майнові злочини 24-річний житель Кременчука. Також він залучив до своєї діяльності трьох чоловіків віком від 20 до 25 років.

Змовники розміщували в Інтернеті оголошення про продаж автомобіля та обіцяли потенційним покупцям «притримати» його в обмін на завдаток. Зловмисники після отримання грошей одразу переставали спілкуватися з клієнтами.

Також правопорушники неодноразово брали кошти з військових та волонтерів, які шукали автомобіль для потреб армії.

Правоохоронці встановили, що з березня по листопад 2022 року, аферисти ошукали 13 громадян.

У фігурантів провели обшуки. Вилучили велику кількість сім-карток, мобільні телефони, комп'ютерну техніку, мікрофони, флешки, банківські картки та вогнепальну зброю.

Організатору та трьом учасникам оголосили про підозру за ч. 3 ст. 190 (Шахрайство) Кримінального кодексу України.

Також лідеру організації вручили підозру за ч. 1 ст. 209 (Легалізація (відмивання) майна, одержаного злочинним шляхом) та ч. 1 ст. 263 (Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) Кримінального кодексу України.