На Полтавщині браконьєри виловили риби на понад 600 тисяч гривень

02 вересня 2022 0
Дар'я Жученя
Двом чоловікам на Полтавщині, які незаконно виловлювали рибу, загрожує термін до трьох років обмеження волі.



31 серпня працівники водної поліції міста Кременчук та представники громадської організації «Річки Полтавщини», під час рейду річок Ворскла та Коломак, знайшли та вилучили чотири рибальські сітки загальною довжиною близько 60 метрів. Особи причетних до правопорушення встановлюють. Рибу, яка потрапила до сіток, повернули в річку.



Також 1 вересня близько 4:00, під час рейду по річці Дніпро, водна поліція виявила в районі Кам'янського водосховища двох місцевих чоловіків, які займалися незаконною риболовлею. На місце події викликали слідчо-оперативну групу відділення №2 Кременчуцького райуправління поліції.

Як повідомили у пресслужбі Головного управління Нацполіції Полтавщини, 39-річний та 30-річний місцеві жителі за допомогою гумового човна та близько 150 метрів рибальської сітки виловили понад 50 кг риби. Сума завданих державі збитків становить понад 610 тисяч гривень.



Відомості за цим фактом внесли до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 1 ст. 249 (Незаконне зайняття рибним, звіриним або іншим водним добувним промислом, якщо воно заподіяло істотну шкоду) Кримінального кодексу України. Правопорушникам загрожує термін до трьох років обмеження волі.

Нагадаємо, що поблизу села Шушвалівка правоохоронці виявили браконьєрів з 25 кг улову.