Вищий антикорупційний суд виніс вирок міському голові Полтави

02 березня 2023 0
Максим Михайліченко
ВАКС виніс вирок Олександру Мамаю за справою "домогосподарок Мамая" – п’ять років позбавлення волі.

2 березня Вищий антикорупційний суд виніс вирок Олександру Мамаю у справі про "домогосподарок Мамая", де він розтратив з державного бюджету понад півмільйона гривень. Про це повідомляє Інтернет-видання "Полтавщина".

Спеціалізована антикорупційна прокуратура повідомила суд, що усі обвинувачені визнали свою вину. Олександр Мамай підписав угоду з прокурором. Вона передбачає умовне покарання: п’ять років позбавлення волі з іспитовим строком – один рік, а також заборона обіймати посади протягом одного року.

Суддівська колегія оголосила вирок: 

  • Олександра Мамая визнали винним за ч. 4 ст. 191 (Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) та ч. 1 ст. 366 (Службове підроблення) Кримінального кодексу України. Покарання – п’ять років позбавлення волі з іспитовим строком – один рік, а також забороною займати посади, пов’язані з організаційно-розпорядчими функціями строком на один рік.
  • Тетяну Татаріну, керівницю "Інститу розвитку міста" визнали винною за ч. 4 ст. 191 (Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) та ч. 1 ст. 366 (Службове підроблення) Кримінального кодексу України. Покарання – п’ять років позбавлення волі з іспитовим строком – один рік, а також забороною займати посади, пов’язані з організаційно-розпорядчими функціями строком на один рік.
  • Оксану Шпиньову, бухгалетрку "ІРМ" визнали винною за ч. 4 ст. 191 (Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) та ч. 1 ст. 366 (Службове підроблення) Кримінального кодексу України. Покарання – п’ять років позбавлення волі з іспитовим строком – один рік, а також забороною займати посади, пов’язані з організаційно-розпорядчими функціями строком на один рік.
  • Прибиральниць Валентину Кропивну та Ольгу Кубай визнали винними за ч. 4 ст. 191 (Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) та ч. 1 ст. 366 (Службове підроблення) Кримінального кодексу України. Покарання – п’ять років позбавлення волі з іспитовим строком – один рік, а також забороною займати посади, пов’язані з організаційно-розпорядчими функціями строком на один рік.