На Полтавщині між чоловіками стався конфлікт: один з них намагався вкрасти автівку іншого

26 лютого 2024 0
Яніна Климань
У Зіньківській громаді що між чоловіками виникла сварка. Щоб припинити конфлікт один з них пішов до магазину, аби викликати поліцію. У цей час місцевий намагався вкрасти авто.

25 лютого близько 19:00 поліціянтам надійшло повідомлення від громадян, що у місті Зіньків чоловік намагався вкрасти автомобіль та барсетку.

Як повідомили у Головному управлінні Нацполіції Полтавщини, між 30-річним та 59-річним жителями Зіньківської громади поблизу одного із магазинів міста виникла сварка. Щоб припинити конфлікт 59-річний чоловік пішов до магазину, аби викликати на місце події поліцію. У цей час 30-річний чоловік незаконно заволодів його автомобілем "Daewoo Sens".

Власник авто разом із продавцем магазину наздогнали правопорушника. Зловмисник також намагався заволодіти барсеткою власника автомобіля, але йому завадили місцеві жителі.

Наразі фігуранта затримали в порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України. Вирішують питання щодо повідомлення йому про підозру та обрання запобіжного заходу – тримання під вартою.

За цим фактом розпочали кримінальне провадження за ч. 1 ст. 289 (Незаконне заволодіння транспортним засобом) та ч. 3 ст. 15 ч. 4 ст. 186 (Замах на грабіж, вчинений в умовах воєнного стану) Кримінального кодексу України.

Фото: ГУ Нацполіції Полтавщини