На Полтавщині засудили жінку, яка замовила наркотики поштою

11 лютого 2022 0
Олена Кулага
Суд виніс вирок жінці, яка через "Нову пошту" придбала психотропні речовини.

Рік іспитового строку отримала жінка, яка користуючись послугами "Нової пошти" придбала наркотики. Відповідний вирок ухвалив Гадяцький районний суд Полтавської області. Про це стало відомо з Єдиного державного реєстру судових рішень.

Як вказано в реєстрі, в середині листопада 2021 року, жінка в мобільному додатку знайшла незаконний інтернет-магазин з продажу психотропних речовин. Надалі, обвинувачена телефоном замовила доставку особливо небезпечної психотропної речовини - PVP для власних потреб, без мети збуту.

25 листопада отримавши смс-повідомлення про надходження "замовлення", обвинувачена о 17:00 прийшла до відділення "Нової пошти" в місті Гадяч. Там вона отримала паперовий ящик з психотропною речовиною. При виході з приміщення пошти її затримали правоохоронці.

Свою вину жінка визнала повністю та активно сприяла розкриттю правопорушення.

Дії обвинуваченої кваліфікували за ч. 2 ст. 309 (Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення чи пересилання наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів без мети збуту) Кримінального кодексу України. Їй призначили рік позбавлення волі та звільнили від відбування основного покарання з іспитовим строком.

Крім того, з жінки мають стягнути 1 029 грн за проведення судово-хімічної експертизи.

Речовий доказ - PVP масою 7,1 г - мають знищити.

Вирок можна оскаржити до Полтавського апеляційного суду протягом 30 днів з дня його проголошення.

фото ілюстративне: пресслужба Нової пошти