Перехід на зимову гуму: коли варто "перевзувати" авто

01 листопада 2021 0
Полтавські водії почали замінювати літню гуму на зимову. Згідно з постановою Кабінету Міністрів, готувати авто до заморозків треба, коли середньодобова температура опускається нижче семи градусів тепла.




Вже за місяць календарна зима, тому водіям поліціянти вже рекомендують замінити гуму на колесах авто: з літньої – на зимову.

Замінювати літню гуму на зимову рекомендують, коли середньодобова температура коливається в межах від плюс п’яти до плюс семи градусів.

Для того, щоб замінити гуму на автівці працівники станцій технічного обслуговування витрачають від 30 до 40 хвилин.

"Вирішив з першого листопада, бо вже час змінювати. Зазвичай так й робимо кінець жовтня або початок листопада", – розповів водій Юрій Іванов.

"Зима й морози вже починаються, тому краще раніше. Не потрібно чекати, поки все замерзне. Краще я буду їздити й знати, що безпечно буде", – вважає водій Валерій Кушнаренко.

При виборі гуми варто звертати увагу на умови, у яких ви будете їздити.

"Якщо траса, то це краще таку, де більше канавок. А якщо це – місто, то потрібно обирати більш м’яку шину, щоб було більше таких елементів. Також потрібно розуміти шиповану брати чи ні", – розповів продавець-консультант Петро Підгайний.

В Україні немає законодавчої вимоги на заміну літньої або ж зимової гуми, однак в патрульній поліції рекомендують все-таки перевзувати авто.

"Водій, який їде із літньою гумою взимку ризикує втратити контроль над керуванням автомобіля. Якщо говорити про траси міжнародного значення, де швидкість автомобілів значно більше, то наслідки можуть бути трагічними", – повідомив інспектор відділу зв'язків з громадськістю у Полтавській області Руслан Возниця.

Навесні, коли температура повітря стабілізується і не буде опускатися нижче десяти градусів тепла, варто замінити зимові шини на літні.