На Полтавщині ув’язнили чоловіка, який побив свою матір

25 листопада 2021 0
Яніна Климань
У Полтавській області чоловік побив свою матір. За це йому призначили півтора року ув’язнення.

Рік та шість місяців позбавлення волі призначив Оржицький районний суд Полтавської області  чоловіку, який побив свою матір. Відповідний вирок оприлюднили в Єдиному державному реєстрі судових рішень.

Згідно з повідомленням, 16 вересня 2021 року близько 12:00 у Гребінці сталася сварка між чоловіком, який був звільнений умовно-достроково від відбування покарання у виді позбавлення волі, та його матір’ю.

Він підійшов до ліжка на якому сиділа жінка та вдарив рукою в голову, ліве та праве око та перенісся. Від ударів вона впала на підлогу, після цього,  чоловік руками схопив її за плече та силою підняв з підлоги.Внаслідок цього, жінка отримала поранення, які, відповідно до висновку судово-медичної експертизи, кваліфікуються як легкі тілесні ушкодження.

Суд визнав чоловіка винним у скоєнні кримінального правопорушення, передбаченого ст. 125 (умисне легке тілесне ушкодження) Кримінального кодексу України.

На судовому засіданні обвинувачений свою вину визнав. Суду пояснив, що його мати постійно йде з дому та ночує у різних сусідів. Ця обставина розізлила його і тому він не стримався й побив її.

Вирок можна оскаржити до Полтавського апеляційного суду протягом 30 днів з дня його проголошення.

Нагадаємо, в Україні з 25 листопада до  10 грудня проводять щорічну Міжнародну кампанію "16 днів проти насильства".