На Полтавщині до умовного терміну засудили чоловіка, який забив дружину до смерті

14 жовтня 2021 0
Олена Кулага
Іспитовий строк тривалістю три роки призначили чоловікові, який забив свою дружину.

Три роки іспитового строку призначив Лубенський міськрайонний суд Полтавської області чоловікові, який до смерті забив свою дружину. Відповідний вирок оприлюднили в Єдиному державному реєстрі судових рішень.

Так, 11 серпня 2018 року близько 20:30 перебуваючи за місцем свого проживання обвинувачений сварився з дружиною. У ході конфлікту чоловік кулаком та ногами у взутті наніс жінці не менше 25 ударів в область обличчя, тулуба, ніг та рук. Численні ушкодження у вигляді саден та синців, закрита травма грудної клітки та живота, переломи ребер, порушенням реберного каркаса, розриви тканин печінки, внутрішня кровотеча, крововтрата стали причиною смерті потерпілої.

На судовому засіданні чоловік свою вину визнав повністю та пояснив, що до дружини раніше фізичну силу не застосовував. Однак протягом останнього року жінка почала зловживати алкогольними напоями. Того дня також повернулася додому в стані сп'яніння, що й стало причиною конфлікту. 

Суд кваліфікував дії чоловіка за ч. 2 ст. 121 (Умисне нанесення тяжких тілесних ушкоджень, що спричинили смерть потерпілої) Кримінального кодексу України.

Обвинуваченому призначили п'ять роки позбавлення волі та звільнили від відбування основного покарання з іспитовим строком в три роки.

Вирок можна оскаржити до Полтавського апеляційного суду протягом 30 днів з дня його проголошення.

фото: ukrinform.ua