Сержант з Полтавщини Микола Гальченко отримав "Золотий хрест" за знищення ворожої техніки

01 серпня 2024 0
Яніна Климань
Головнокомандувач ЗСУ нагородив державною нагородою військового із Полтавщини за знищення трьох одиниць техніки на Донеччині.

Микола Гальченко став на захист Батьківщини від російської збройної агресії у липні 2022 року. Майже від самого початку служби він боронить країну в складі 110 окремої механізованої бригади імені генерал-хорунжого Марка Безручка. Зараз у званні сержанта обіймає посаду старшого майстра ремонтної майстерні взводу матеріального забезпечення.

З 10 до 12 липня 2024 року Микола Гальченко у складі бойової групи перебував на чергуванні в районі Новоолександрівки на Покровському напрямку, який впродовж тривалого часу лишається найгарячішою ділянкою фронту. Про це повідомили у Полтавському обласному територіальному центрі комплектування та соціальної підтримки.

Задача військовослужбовця полягала в тому, щоб відстежувати цілі противника для їхнього подальшого ураження. Робити це доводилося в особливо складних умовах, адже поруч із нашими військовими безперервно були ворожі дрони-камікадзе.

Саме завдяки мужності та стійкості нашого військового впродовж двох днів захисники знищили три одиниці техніки: ГАЗ-2330 "Тигр", міномет калібру 82 мм та УАЗ "Буханка".

Враховуючи це, 16 липня цього року головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський нагородив Миколу Гальченка почесним нагрудним знаком "Золотий хрест".

Фото: Полтавський обласний ТЦК та СП