Жителя Полтави, начальницю та експрацівників державних установ підозрюють у заволодінні майна вартістю понад 900 тис. грн

07 червня 2022 0
Яніна Климань
У заволодінні майна підприємства підозрюють групу з державних виконавців та жителя Полтави. Внаслідок цього, підприємству завдали збитків на понад 900 тис. грн.

За процесуального керівництва Глобинської окружної прокуратури начальниці та колишнім працівникам одного з відділів державної виконавчої служби, регіональної філії державного підприємства "СЕТАМ", а також заочно жителю Полтави повідомили про підозру у заволодінні чужим майном шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем в особливо великих розмірах за попередньою змовою групою осіб (ч. 2 ст. 28, ч. 5 ст. 191 Кримінального кодексу України).

У зв’язку з переховуванням від органів досудового розслідування полтавця оголосили в розшук. Про це повідомила Полтавська обласна прокуратура.

У червні 2021 року підозрювані стягнули заборговану заробітну плату на користь працівників Полтавської філії державного підприємства «Центр сертифікації та експертизи насіння і садивного матеріалу». Також здійснили опис та арешт майна: автомобіля, сівалок, дискової борони тощо. Надалі на підставі підробленої заяви про передачу майна, сільськогосподарську техніку вивезли з території державного підприємства та продали.  

Внаслідок таких дій підприємству завдали понад 900 тис. грн збитків.