На Полтавщині припинили роботу музею імені М. Горького

17 травня 2022 0
Тетяна Наказненко
У Кременчуцькому районі закрили музей імені М. Горького.

Рішенням виконкому Козельщинської селищної ради Кременчуцького району припинили роботу музею імені Максіма Горького у одному із сіл цієї громади. Про це у фейсбуці повідомив регіональний представник Українського інституту національної пам'яті Олег Пустовгар.

"Сьогодні трудовий контракт з керівником поки що не укладається. Будемо думати над статутом музею: чи він буде краєзнавчий: з експозиціями про Козельщину і Козельщинський край; чи це взагалі буде музей Української слави чи Героїв України. Тобто він однозначно вже не буде музеєм Горького. З напрямком визначимося вже після нашої перемоги", - розповів в інтерв’ю газеті "Козельщинські вісті" Козельщинський селищний голова Олександр Троцький. 

Крім цього, у селі Левенцівка Чутівської селищної ради Полтавського району погруддя російському "пролетарському" письменнику Максіму Горькому з ініціативи ГО "Декомунізація. Україна" демонтували і перемістили до Державного музею-заповідника в Путивлі "Парк радянського періоду". 

За даними Полтавського офісу УІНП в населених пунктах Полтавщини досі є чинними 54 топоніми на честь Горького, а пам'ятники йому досі є у місті Решетилівка та селах Середняки, Загребелля і Крячківка Полтавської області.