Ціна мандарин на полтавських ринках варіюється від 28 до 60 гривень за кілограм
Жовті та помаранчеві, великі на малі. На полтавських ринках вже почали продавати мандарини. Ароматні плоди привозять з Туреччини та Іспанії. Ціна варіюється від 28 до 60 гривень.
– Ціна від 30 гривень, є й 28 гривень, дивлячись який сорт. Іспанія – дорожче, а Туреччина – дешевше, – сказала продавчиня Лілія Кислюк.
– А Іспанія скільки коштує? – запитали ми.
– Гривень 50-60, – відповіла жінка.
Продавці говорять, що сезон мандаринів ще не настав. Тому й попит низький. За день, в середньому, реалізують від 10 до 20 кілограмів. Проте вихідними продають більше. Щоб обрати смачний мандарин, варто звертати увагу на таке:
"По-перше, шкірка повинна бути гладенькою, бо якщо вона шершава та товста, то мандарин несмачний та кислий. По-друге, сам плід повинен бути мʼякий", – розповіла продавчиня Валентина Макуха.
– Як вам мандарини на смак? – запитали ми.
– По-різному. Там є жовті великі та смачні, а помаранчеві малі, не подобаються, – відповів полтавець Микола Сидоренко.
– У супермаркеті вже купувала мандарини, – говорить полтавка Лілія Берлінець.
– І як вам на смак? – запитали.
– Непогані, – відповіла жінка.
Декілька плодів з центрального ринку кореспонденти PTV віднесли на органолептичне дослідження в лабораторію. Там мандарини перевірили на відповідність стандартам за зовнішнім виглядом, смаком та запахом.
"Врахувавши дані органолептичного дослідження, можна сказати, що цей продукт відповідає вимогам стандарту. Ця продукція є доброякісною та допускається до реалізації та вживання", – розповіла директорка Регіональної державної лабораторії Держпродспоживслужби Тамара Матвієнко.
У мандаринах міститься кальцій, фосфор, магній, калій, залізо, фруктові кислоти та вітамін С. Торік ціна на мандарини варіювалася від 23 до 32 гривень.
Анастасія Абаніна, Ярослав Журавльов, PTV Полтавське Телебачення