Олігарх з Полтавщини Костянтин Жеваго йде з посади невиконавчого директора Ferrexpo

30 грудня 2022 0
Дар'я Жученя
Олігарх з Полтавської області, колишній нардеп Костянтин Жеваго іде з посади невиконавчого директора компанії Ferrexpo та залишає раду директорів.

Після повідомлень у засобах масової інформації про затримання Костянтина Жеваго у Франції, рада директорів компанії Ferrexpo провела засідання, результатом якого стала відставка олігарха. Жеваго піде з посади невиконавчого директора Ferrexpo та залишить раду директорів. Про це компанія повідомила 29 грудня.

Нагадаємо, що 27 грудня за запитом Державного бюро розслідувань французькі правоохоронці затримали екснардепа, акціонера банку "Фінанси та Кредит", олігарха з Полтавщини Костянтина Жеваго в одному з готелів елітного курорту Куршевель.

Раніше Жеваго повідомили про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 3 ст. 27 (організація вчинення правопорушення), ч. 5 ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем), ч. 3 ст. 209 (легалізація майна, одержаного злочинним шляхом) Кримінального кодексу України.

На майно підозрюваного олігарха (акції його підприємств на сотні мільйонів гривень, корпоративні права товариств, 26 об’єктів нерухомості) наклали арешт.

У жовтні 2020 року арештовані активи вартістю понад 300 млн гривень передали до Національного агентства з питань виявлення, розшуку та управління активами.

Фото: Цензор.НЕТ