На Полтавщині судитимуть чоловіка, який продавав військовозобов’язаним посвідчення громадської організації

03 квітня 2024 0
Яніна Климань
Житель Полтавського району продавав військовозобов’язаним службові посвідчення однієї з громадських організацій України. Його затримали після передачі посвідчення клієнту.

Полтавська обласна прокуратура скерувала до суду обвинувальний акт стосовно жителя Полтавського району, якому інкримінують перешкоджання законній діяльності Збройних Сил України та інших військових формувань в особливий період (ч. 1 ст. 114-1 Кримінального кодексу України).

За інформацією Полтавської обласної прокуратури, чоловік продавав військовозобов’язаним громадянам службові посвідчення однієї з громадських організацій України.

Охочим придбати такі посвідчення він надавав поради: які документи необхідні для оформлення та навіть, в якому одязі фотографуватися. Надалі – як показувати посвідчення представникам територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки, щоб ввести їх в оману й уникнути мобілізаційних заходів. 

Зовні посвідчення були схожими на справжні, які мають працівники одного з правоохоронних органів. Ціна "документа" становила 50 тис. грн.

Затримали підозрюваного після передачі виготовленого посвідчення клієнту.

Фото: Полтавська обласна прокуратура