Культурно-освітній проєкт ПолтавщиNOW

13 січня 2021 0
Полтаващина запрошує туристів.

Метою проєкту є розширення бренду Полтавщини від загальновідомих пам'яток і подій: ансамбль круглої площі, альтанка, галушка, рушники, Полтавська Битва, Опішнянське гончарство, до менш відомих широкого загалу.

Туристична привабливість регіону — це низка факторів, у тому числі історично-культурні об'єкти цікаві для відвідування приїжджими, але інформація про деякі з них відома переважно тільки місцевим жителям, а не широкому загалу.

У рамках конкурсу, який організував департамент культури та туризму Полтавської обласної державної адміністрації ГО “Полтавське Громадське Телебачення” створили три міні-науково-популярні фільми та три короткі версії для соціальних мереж, буклети-путівники, що перекладені англійською мовою. Об'єктами були обрані історико-культурний заповідник “Більськ”, етносадиба “Лялина Світлиця” та містичні та таємничі місця біля Диканьки.

Історико-культурний заповідник “Більськ” ознайомлює широкі верстви населення з унікальною пам’яткою скіфської доби. На сьогодні Більське городище є пам’яткою археології національного значення з охоронюваною територією площею понад 7500 га. Команда ГО “Полтавське Громадське Телебачення” щиро дякує Ігорю Коросту, директору культурно-археологічного заповідника “Більське городище” за плідну співпрацю.

У “Лялиній Світлиці”, під Полтавою можна скуштувати десятки видів борщу. А відроджує кулінарні традиції краю етнографиня — Олена Щербань. Саме вона є натхненницею щорічного фестивалю “Борщик у глиняному горщику”. Висловлюємо подяку Олені Щербань за теплу зустріч та найсмачніший борщ у світі.

Диканька — селище міського типу, в якому знаходиться багато містичних та казкових місць. Перша літописна згадка датується 1658 роком. Цей край оповитий містичними легендами, з якими нас познайомила Світлана Селецька.

Терміни реалізації проєкту були перенесені на літній та осінній період, у зв'язку з проведення превентивних заходів для запобігання розповсюдження коронавірусної інфекції — Covid-19. Але навіть пандемія не завадила реалізації цього проєкту, задоволення від якого отримала вся команда ГО “Полтавське Громадське Телебачення”.

Повні версії мініфільмів Ви можете побачити на офіційній сторінці у Facebook “ПолтавщиNOW”.