Полтавська обласна прокуратура проти вироку суду, який виправдав чоловіка за ухилення від мобілізації

05 вересня 2023 0
Максим Михайліченко
Полтавська обласна прокуратура подала апеляцію на вирок Зіньківського райсуду, який виправдав чоловіка, який двічі ухилявся від мобілізації бувши придатним до служби.

Полтавська обласна прокуратура не згодна з вироком Зіньківського районного суду, який виправдав чоловіка, якого обвинувачували в ухиленні від мобілізації.

У Полтавській обласній прокуратурі повідомляють, що чоловік без поважних причин не з'явився на проходження військової служби в лавах Збройних Сил України.

23 серпня Зіньківський районний суд визнав невинним чоловіка, якому двічі видавали повістку: 16 січня та 10 березня 2023 року. Обидві повістки він проігнорував, хоча лікарі підтвердили його придатність до військової служби.

У своєму рішенні суддя зазначив, що укази Президента України про мобілізацію не були оформлені відповідно до законодавства. А також, що терцентри комплектування (минулі військкомати) не мають права примушувати людину до виконання військового обов'язку.

Наразі Полтавська обласна прокуратура просить апеляційну інстанцію скасувати вирок та направити справу на новий судовий розгляд.