На Полтавщині судитимуть двох працівників сектору водної поліції

18 жовтня 2021 0
На Полтавщині судитимуть колишнього та нинішнього працівників поліції, за застосування фізичної сили до водія катера.

Полтавська обласна прокуратура направила до суду для розгляду по суті обвинувальний акт стосовно двох працівників сектору водної поліції одного з відділів Кременчуцького відділу поліції Головного управління Національної поліції в Полтавській області.

Як повідомила пресслужба Полтавської обласної прокуратури, у серпні 2020 року, під час патрулювання акваторії Кам’янського водосховища річки Дніпро, поліціянт та інспектор зупинили катер, водій та пасажир якого перебували без рятівних жилетів. Під час спілкування з водієм катера у нього виявили ознаки алкогольного сп’яніння та запропонували пройти огляд за допомогою алкотестера, на що чоловік погодився.

Після швартування катера водій судна намагався віднести речі до свого автомобіля. В цей час поліціянти безпідставно побили потерпілого, спричинивши йому легкі тілесні ушкодження та моральні страждання.

Унаслідок отриманих ушкоджень водія катера доставили  до лікарні, де поліціянти склали стосовно нього два протоколи, за керування судном у стані алкогольного сп’яніння та злісну непокору вимозі поліцейського (ст. 130, 185) Кодексу України про адміністративні правопорушення. Згодом Крюківський районний суд Кременчука закрив протоколи у зв’язку з відсутністю складу адміністративних правопорушень.

Поліціянтів обвинувачують за ч. 1 ст. 28  та ч. 2 ст. 365 (Перевищення влади та службових повноважень, що супроводжувалися насильством, за відсутності ознак катування, вчинені групою осіб без попередньої змови між собою) Кримінального кодексу України. 

Наразі поліціянта звільнили з поліції, інспектора відсторонили від займаної посади.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювали слідчі територіального управління Державного бюро розслідувань місті Полтаві. 

фото: radako.com.ua