У Полтаві, завдяки гуманітарній допомозі, в укритті медзакладу облаштували пологову залу

03 листопада 2022 0
Дар'я Жученя
Завдяки гуманітарній допомозі від Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ) в укритті міського клінічного пологового будинку Полтави облаштували пологову залу.

Для лікарень Полтавщини надійшла чергова гуманітарна допомога від Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ). Про це повідомив голова Полтавської обласної військової адміністрації Дмитро Лунін.


Антибіотики, протизапальні, знеболювальні, жарознижувальні препарати, розчини Рінгера, глюкоза, фізрозчин та системи до них – усе це розподілили між різними відділеннями міського клінічного пологового будинку Полтави. Завдяки отриманій допомозі працівники змогли облаштувати пологову залу в укритті медзакладу.


У перинатальному центрі Полтавської обласної клінічної лікарні імені Скліфосовського багато новонароджених у важкому стані. Отримане обладнання щодня допомагає рятувати життя малюкам та їхнім мамам.

Зокрема, надійшло вісім надсучасних моніторів для реанімаційного відділення й палати інтенсивної терапії. Обладнання вимірює сатурацію крові, пульс, температуру тіла, дихання та ЕКГ. Також медзаклад отримав п’ять кардіографів і чотири електровідсмоктувачі.