У Полтавській області сержанта Олега Рубана нагородили орденом посмертно

13 жовтня 2023 0
Дарина Омелич
У Гребінківській громаді передали дружині загиблого воїна його орден "За мужність". Боєць загинув під час виконання бойового завдання на Донеччині.

10 жовтня у Гребінківській громаді орденом "За мужність" IIІ ступеня посмертно нагородили молодшого сержанта Олега Олексійовича Рубана.

Міський голова Віталій Іванович Колісніченко вручив нагороду дружині полеглого героя Марині разом з маленьким сином Єгором. Про це повідомили у Гребінківській міській раді.


Захисник народився і виріс у Сумській області, там закінчив школу, здобув освіту.

Був мобілізований під час проведення АТО. Згодом повернувся додому та будував сім'ю.

24 лютого 2022 року був призваний до лав ЗСУ. Служив в 112 окремій бригаді на посаді молодшого сержанта. Брав участь у боях за Київщину, згодом служив на Донецькому напрямку.

Указом Президента України від 30 червня 2023 року за особисту мужність, виявлену у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України та за самовіддане виконання військового обов’язку чоловіка нагородили орденом "За мужність" III ступеня.

Нагадаємо, що загинув захисник 2 березня 2023 року, звільняючи українську землю від окупантів у районі населеного пункту Ямпіль Донецької області.