На Полтавщині 14-річний хлопець побив чоловіка та викрав у нього кошти

09 жовтня 2023 0
Яніна Климань
У Лубнах неповнолітній, погрожуючи 28-річному чоловіку ножем, вкрав у останнього вироби зі срібла, мобільний телефон та гроші. До злочину також причетний 17-річний хлопець.

Поліціянти встановили осіб, причетних до вчинення розбійного нападу в Лубнах. Ними виявилися 14-річний та 17-річний місцеві жителі. Про це повідомили у Головному управлінні Нацполіції Полтавщини.

14-річний хлопець поблизу багатоквартирного будинку в місті Лубни погрожував 28-річному чоловіку предметом, схожим на ніж, завдав йому поранення та заволодів його коштами в сумі 3 тисячі гривень. Після чого, наказав пораненому йти до напіврозваленої будівлі, де продовжив його бити. Неповнолітній незаконно заволодів виробами зі срібла, мобільним телефоном та за допомогою фінансового мобільного додатку перерахував грошові кошти у сумі 19 тисяч гривень на банківську карту свого товариша, який виконував роль пособника злочину.

Наразі 14-річному хлопцю повідомили про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 4 ст. 187 (Розбій, вчинений в умовах воєнного стану) Кримінального кодексу України, а 17-річному співучаснику інкримінують ч. 5 ст. 27 частини 4 ст. 187 (Розбій, вчинений групою осіб, діючи як пособник, в умовах воєнного стану) Кримінального кодексу України.

14-річному хлопцю обрали запобіжний захід - домашній арешт. Вирішують питання про обрання міри запобіжного заходу іншому фігуранту.